Museum op Terschellng

Op zoek naar een museum op Terschelling, het eiland barst van de prachtige en bijzondere musea. Over de wrakken, cultuur en visserij. Neem de tijd om de Terschellingse musea te ontdekken tijdens een wandeling of fietstocht. 


Museum ’t Behouden Huys

Museum ’t Behouden Huys is net als Terschelling: uniek, eigenzinnig en verrassend veelzijdig. Stap in het eilander boerenleven of ervaar in de hut van Willem Barentsz hoe deze ontdekkingsreiziger (over)leefde op winters Nova Zembla. Wist je dat bijna alle huizen van West-Terschelling in 1666 door de Engelse Vloot in de as werden gelegd en de rook te zien was tot ver in Friesland? Het museum heeft ook een gratis audio-toer boordevol boeiende verhalen in het Nederlands, Duits en Engels.


Het Wrakkenmuseum

In het Wrakkenmuseum kun je verschillende opgedoken wrakstukken bewonderen. In het museum vind je allerlei interessante objecten en wrakstukken uit de periode 1650 tot nu Het museum is gevestigd in een authentieke Terschellinger boerderij. Sinds 1976 zijn er door de duikers van Terschelling zo’n 150 scheepswrakken opgedoken. Dit waren zowel moderne als historische schepen. Ook zijn er door de jaren heen verschillende voorwerpen opgedoken afkomstig uit de oude schepen, zoals gevonden brieven in een fles. Achter het museum heb je de Piratentuin met een boomhut, een piratenboot en een kasteel. Ideaal voor kinderen!


Bunkernumseum

Leer alles over de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog in het Bunkermuseum! In het bezoekerscentrum geven foto’s en maquettes een goed beeld van de functie van de Tigerstelling. Op het terrein loop je langs alle bunkers van Terschelling. Een bunkerkaart geeft je ook alle uitleg en de film over de Atlantikwall is interessant voor jong en oud!


Natuurmuseum

In het natuurmuseum bevindt zich een natuurtentoonstelling. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan het zee-aquarium. Het museum bestaat uit een vaste presentatie, een wisselexpositie en de film- en lezingenzaal. Onderwerpen als getij, overheersende zeestromingen, weersomstandigheden, zandbewegingen, duinvorming, vissen en zee-organismen komen uitgebreid aan bod.