Boot naar Terschelling

Dit is alles wat je over de boot Terschelling moet weten – een compact overzicht van alle informatie over Rederij Doeksen veerdienst bootreis van Harlingen naar Terschelling. Lees meer over prijzen, vertrektijden, dienstregeling en parkeren voor de overtocht naar Terschelling.

Terschelling is uitstekend bereikbaar met de veerboot. De boot naar Terschelling wordt verzorgd door Rederij Doeksen en vaart elke dag vanaf Harlingen naar het mooie eiland. De overtocht duurt ongeveer 2 uur. Er zijn ook sneldiensten die je in 50 minuten naar het eiland brengen. Tijdens de overtocht met de veerdienst geniet je van de prachtige Waddenzee en kun je heerlijk even uitwaaien. Je kunt ook met de auto de overtocht naar het eiland maken.


Je leest hier niet alleen de praktische informatie over bootreis Terschelling, maar ook de meestgestelde vragen die Terschellingers over de afvaart hebben

Kosten boot Terschelling

De kosten voor de overtocht naar Terschelling verschillen per veerboot, snelboot en Waddentaxi. De retourprijzen voor een voetganger verschillen per leeftijd en variëren van € 12 tot € 48. Dit is exclusief toeristenbelasting. Wil je met de fiets, auto of motor op de boot? Dan betaal je extra kosten. Honden zijn gratis op de boot.

Je kunt een retourtje kopen, maar ook een enkele reis boeken. Rederij Doeksen heeft ook een daltarief, voornamelijk aan de randen van de dag. Tickets koop je online of op de veerhaven in Harlingen. Het het kopen van een kaartje, reserveer je meteen een plek, dus schaf je ticket op tijd aan zodat je de boot niet hoeft te missen.


Tijden boot Terschelling

Vanaf Harlingen vaart de veerboot dagelijks tussen 8.15 en 19.55 uur. De boot gaat een paar keer per dag naar het eiland en doet er 120 minuten over. Op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag zijn er vaak meerdere overtochten. Ook gaat er dagelijks een sneldienst. Deze snelboot doet er ongeveer 50 minuten over om Terschelling te bereiken. Heb je haast? Dan boek je de Waddentaxi. Rederij Doeksen heeft ook een winter- en zomerdienstregeling. Vanaf Terschelling vaart de veerboot dagelijks tussen 7.05 en 17.35 uur.


Rederij Doeksen hanteert ook een daltarief

Rederij Doeksen heeft ook een lager tarief. In de daluren krijg je namelijk 20% korting op de normale prijs. Het daltarief:

  • Is uitsluitend voor veerdiensttickets, niet voor sneldiensttickets.
  • Geldt alleen voor voetgangers, fietsen en auto’s.

in de zomermaanden (van 1 april t/m 31 oktober) reis je tijdens de volgende overtochten voor de bootreis Terschelling (daluren) met 20% korting:

  • 07.30 uur van Terschelling naar Harlingen
  • 19.45 uur van Harlingen naar Terschelling

Extra dienstregeling boot Terschelling

In de lente en zomer en tijdens de feestdagen zijn er op drukkere dagen soms extra afvaarten naar Terschelling. Lees meer over de actuele boottijden vanaf Harlingen of Terschelling.


Meer over de overtocht en afvaarten boot Terschelling Harlingen van Rederij Doeksen

Tijden boot Terschelling

Parkeren boot Terschelling

Wil je zonder auto naar Terschelling? Parkeren kan bij de veerhaven in Harlingen. Er is genoeg parkeergelegenheid op de drie grote parkeerterreinen. Parkeeraccommodatie Tsjerk Hiddes heeft ongeveer 2000 parkeerplaatsen en wordt dag en nacht bewaakt. Je kunt hier lang parkeren voor een vaste prijs van € 8,50 per dag. Vanaf deze parkeerlocaties rijdt ook een pendelbus. Deze shuttle brengt je in 5 minuten naar de terminal voor boot naar Terschelling van Rederij Doeksen.


Ticket voor overtocht Terschelling kopen en reserveren

Een ticket voor de boot naar Terschelling koop je gemakkelijk online. Ook voor je fiets, auto of motor. Met het kopen van een ticket reserveer je meteen een plek. Hoe eerder je reserveert, hoe zekerder je bent van een plaats op de veerboot. Koop daarom altijd vooraf een ticket, dan ben je zeker van een plaats. Je kunt ook telefonisch een ticket boeken. Bel hiervoor 088 9000 888. Verder is het ook mogelijk ter plekke bij het loket in de veerhaven van Harlingen een toegangskaartje aan te schaffen. Deze is wel iets duurder dan een online ticket. En houdt er rekening mee dat je niet met de eerste boot mee kunt. Bekijk prijzen en boek een kaartje.


Adres veerhaven Harlingen

Halringen ligt in de de provincie Groningen. Het adres voor je navigatie van de veerhaven is Waddenpromenade 5, 8861 NT Harlingen.


Faciliteiten aan boord

De veerboot naar Terschelling heeft verschillende faciliteiten en is toegankelijk voor mindervaliden of rolstoelgebruikers. De veerboot heeft lift, ruime salons en een invalidentoilet. Aan boord vind je verder een grandcafé met buffet en een bar. Hier kun je lekker drankje of snack kopen. Op de boot er is verder gratis draadloos internet. Roken is niet toegestaan.


Zijn er wachttijden voor de veerboot naar Terschelling?

Nee, er zijn over het algemeen geen wachttijden voor boot Terschelling. Voor auto’s zijn er ruim 90 parkeerplaatsen. Zorg er voor dat je ruim op tijd op de veerhaven bent. We raden wel aan vooraf online een ticket te kopen op een door jezelf gekozen tijdstip. Dan reserveer je meteen een plaats op de boot. Let er op dat het tijdens drukke weekenden, zoals met Pasen, Hemelvaart en Pinksteren, de boten snel volgeboekt zijn. Reserveer dus op tijd een ticket voor de overtocht.

Kan ik een plek voor de boot naar Terschelling reserveren?

Jazeker, dat is ook erg aan te raden. Vooral als je met auto of motor naar Terschelling gaat. Als je vooraf een bootticket koopt, reserveer je meteen een plek op de door jouw gekozen overtocht. Reserveren doe je via de website van Rederij Doeksen.

Kan ik voordelig met de boot naar Terschelling?

Er zijn in principe geen voordeeltarieven voor overtocht. Wel heeft Doeksen een zomer- en winterdienstregeling. Van oktober tot en met maart geldt er een lagere prijs. Verder is er ook een daltarief. De eerste en laatste afvaarten zijn iets voordeliger Al je met een grote groep gaat, betaal je ook minder per persoon.

Wanneer zijn de extra afvaarten voor Boot Terschelling?

Soms zet Rederij Doeksen extra boten in tijdens drukke weekenden, zoals met Pasen en Pinksteren. Bekijk de extra boottijden van Harlingen en de extra boottijden vanaf Terschelling.

Hoe laat kom je aan met boot Terschelling?

De overtocht naar Terschelling is 120 minuten. Vanaf Harlingen is er gemiddeld elk uur een overtocht van 8.15 t/m 19.55 uur uur. De aankomsttijd op Terschelling is dan dus om 10.15 t/m 21.55 uur. Sneldiensten doen er 50 minuten over, maar deze vertrekken minder vaak.

Mag ik een hond meenemen op boot Terschelling?

Ja, zowel op de veer- als snelboot kun je je hond gratis meenemen.