Boot naar Terschelling

Terschelling is uitstekend bereikbaar met de veerboot. De boot naar Terschelling wordt verzorgd door Rederij Doeksen en vaart elke dag vanaf Harlingen naar het mooie eiland. De overtocht duurt ongeveer 2 uur. Er zijn ook sneldiensten die je in anderhalf uur naar het eiland brengen. Tijdens de overtocht met de veerdienst geniet je van de prachtige Waddenzee en kun je heerlijk even uitwaaien. Lees meer over prijzen, vertrektijden, dienstregeling en parkeren voor de overtocht naar Terschelling.


Kosten boot Terschelling

De kosten voor de overtocht naar Terschelling verschillen per veerboot, snelboot en Waddentaxi. De retourprijzen voor een voetganger verschillen per leeftijd en variëren van 14 tot 45 euro. Dit is exclusief toeristenbelasting. Wil je met de fiets, auto of motor op de boot? Dan betaal je extra kosten. Honden zijn gratis op de boot.

Je kunt een retourtje kopen, maar ook een enkele reis boeken. Rederij Doeksen heeft ook een daltarief, voornamelijk aan de randen van de dag. Tickets koop je online of op de veerhaven in Harlingen. Het het kopen van een kaartje, reserveer je meteen een plek, dus schaf je ticket op tijd aan zodat je de boot niet hoeft te missen.


Tijden boot Terschelling

Vanaf Harlingen vaart de veerboot dagelijks tussen 8.00 en 20.00 uur. De boot gaat ongeveer 9 keer per dag naar het eiland en doet er 120 minuten over. Op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag is er bijna elk uur wel een overtocht. Ook gaat er dagelijks 8 of 9 keer een sneldienst. Deze snelboot doet er ongeveer 90 minuten over om Terschelling te bereiken. Heb je haast? Dan boek je de Waddentaxi. Rederij Doeksen heeft ook een winter- en zomerdienstregeling. Vanaf Terschelling vaart de veerboot dagelijks tussen 7.00 en 21.00 uur.


Meer over de overtocht en afvaarten boot Terschelling Harlingen van Rederij Doeksen

Tijden boot Terschelling

Parkeren boot Terschelling

Wil je zonder auto naar Terschelling? Parkeren kan bij de veerhaven in Harlingen. Er is genoeg parkeergelegenheid op de drie grote parkeerterreinen. Parkeeraccommodatie Tsjerk Hiddes heeft ongeveer 2000 parkeerplaatsen en wordt dag en nacht bewaakt. Je kunt hier lang parkeren voor een vaste prijs van € 7,00 per dag. Vanaf deze parkeerlocaties rijdt ook een pendelbus. Deze shuttle brengt je in 5 minuten naar de terminal voor boot naar Terschelling van Rederij Doeksen.


Ticket voor overtocht Terschelling kopen en reserveren

Een ticket voor de boot naar Terschelling koop je gemakkelijk online. Ook voor je fiets, auto of motor. Met het kopen van een ticket reserveer je meteen een plek. Hoe eerder je reserveert, hoe zekerder je bent van een plaats op de veerboot. Koop daarom altijd vooraf een ticket, dan ben je zeker van een plaats. Je kunt ook telefonisch een ticket boeken. Bel hiervoor 0900 3635 736. Verder is het ook mogelijk ter plekke bij het loket in de veerhaven van Harlingen een toegangskaartje aan te schaffen. Deze is wel iets duurder dan een online ticket. En houdt er rekening mee dat je niet met de eerste boot mee kunt. Bekijk prijzen en boek een kaartje.


Faciliteiten aan boord

De veerboot naar Terschelling heeft verschillende faciliteiten en is toegankelijk voor mindervaliden of rolstoelgebruikers. De veerboot heeft lift, ruime salons en een invalidentoilet. Aan boord vind je verder een grandcafé met buffet en een bar. Hier kun je lekker drankje of snack kopen. Op de boot er is verder gratis draadloos internet. Roken is niet toegestaan