Fietsen op Terschelling

Fietsen is de perfecte activiteit op Terschelling. Ontdek de vele fietspaden die Terschelling rijk is. De afstanden zijn niet lang, binnen 60 minuten kun je van de ene kant naar de andere kant van het eiland fietsen. Je kunt op Terschelling ook makkelijk een fiets huren, er zijn genoeg fietsverhuurders. Je vindt ze direct bij aankomst in de veehaven in West-Terschelling en in vrijwel alle dorpen. Bij veel fietsverhuurders op Terschelling kun je een fiets online reserveren.

Fietsen Terschelling

Fietsverhuur op Terschelling

Je kunt natuurlijk zelf je fiets meenemen naar Terschelling (hiervoor moet je wel een aparte bootticket kopen), maar er zijn ook een groot aantal fietsverhuurders op het eiland. In de meeste Terschellingse dorpen huur je met gemak een fiets. Er zijn mountainbikes, elektrische fietsen, bakfietsen, kinderfietsen, het is er allemaal. Op Terschelling zijn ook meerdere oplaadpunten voor elektrische fietsen beschikbaar.

De meeste fietsverhuurders op Terschelling bieden een gratis bagageservice aan. Wanneer je de fiets ophaalt in de haven, geef je je bagage bij de verhuurder af. Hij brengt je koffer of tas dan gratis naar je verblijf op Terschelling. Er zijn ook kluisjes voor als je dezelfde dag weer met de boot terug naar Harlingen gaat. Heb je een lekke band? Geen paniek, veel fietsverhuurbedrijven komen je fiets dan zo snel mogelijk vervangen.


Fietsverhuurders op Terschelling

Op Terschelling zijn de volgende fietsverhuurders

Fietsverhuur West-Terschelling

 • Fietsverhuur Haantjes
 • Fietsverhuur Zeelen
 • Tijs Knop
 • Jonker

Fietsverhuur Terschelling in Formerum

 • Bakker fietsverhuur
 • W.L. Zeelen
 • Noorderlicht fietsverhuur

Fietsverhuur Terschelling in Midsland

 • Rijwielverhuur Zeelen
 • De Groot fietsen

Fietsverhuur Terschelling in Baaiduinen

 • Fietsverhuur Doeksen

Fietsverhuur bij boot Terschelling

Wil je bij aankomst met de boot naar Terschelling meteen een fiets huren? Bij de veerhaven in West-Terschelling zit Fietsverhuur Zeelen. Het is altijd handig om een fiets vooraf te reserveren, met name in de zomer en tijdens vakanties.


De 4 mooiste fietsroutes van Terschelling

Fietsend over Terschelling kom je langs de meest prachtige plekken die het eiland je te bieden heeft. Je kunt zelf een fietsroute over Terschelling bedenken of een vooraf uitgezette fietsroute maken. Dit kan onder andere naar de Boschplaat, door de bossen en duinen van Terschelling en de gezellige dorpjes. Dit zijn de vier mooiste fietsroutes op een rij!

 1. Naar de Boschplaat, in het oosten van Terschelling ligt het prachtige natuurreservaat de Boschplaat. Een gebied dat je echt mag missen bij een bezoek aan het eiland. Je hebt er een uitgestrekt kweldergebied, in de zomer paarse heide en duinen en het grootste natuurlijke bos van de Waddeneilanden (Berkenvallei) met de vele trekvogels. Deze route is deels te fietsen, maar op sommige stukken is wandelen makkelijker door het rulle pad. De afstand is 19 kilometer heen en terug. Bekijk de tocht over het eiland.
 2. Langs de Waddenzee over de dijk. Een prachtige fietsroute die je ook zeker gefietst moet hebben. Fietsend over de Waddendijk heb je een geweldig uitzicht over de Waddenzee. Niet voor niets staat dit unieke gebied op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een uniek, dynamisch landschap dat gevormd wordt door wind en getijden. Fiets vanuit de veerhaven langs de Waddenkust. De afstand is ongeveer 10 kilometer. Bekijk een deel van de fietsroute.
 3. Door de Terschellingse dorpen. Naast de prachtige bossen en duinen, heeft Terschelling ook een aantal leuke dorpjes. Begin je fietstocht in West-Terschelling en ga via de Hoofdweg richting Midsland, Landerum, Formerum, Lies, Hoorn en Oosterend. Onderweg kun je ook nog een een bezoekje nemen aan de gehuchten Kaart, Kinnum en Seeryp.
 4. Door de duinen en polders. Als je in West-Terschelling met de veerboot aankomt, heb je daar het natuurgebied de Noordsvaarder. Een gevarieerd gebied bestaande uit grote zandvlaktes, kwelders, stuifduinen en verschillende valleien. Prachtig ook om doorheen te fietsen. Bekijk de kaart van de fietsroute en ga meteen voor een heel rondje Terschelling!

Fietskaart Terschelling nodig?

Fiets je graag met een fietskaart? Bij het VVV Terschelling en ook bij een aantal fietsverhuurders, kun je een fietskaart kopen. Op deze kaart staan alle fietspaden aangegeven en kun je lezen wat er allemaal langs de fietspaden te zien en beleven is. Of ga voor het de ANWB fietsgids van Nederland!


Wandelen op Terschelling

Wist je dat je ook prachtig kunt wandelen op Terschelling? Bekijk de mooiste wandelroutes.