Boot van Terschelling naar Ameland

Ben je op Terschelling en wil je eilandhoppen naar Ameland? Dat kan. Maar vanaf Terschelling naar Ameland is de overtocht vaak wel lastig. De overtocht is namelijk alleen mogelijk bij hoogwater. Hierdoor gaat de veerboot slechts een aantal keer per week en alleen in het hoogseizoen.


Overtocht maken van Terschelling naar Ameland

In de zomermaanden juni, juli en augustus zijn er een aantal overtochten naar Ameland. De overtocht wordt uitgevoerd door twee schepen; de MS Zeehond en de MS Ameland. De reistijd is ongeveer 150 tot 180 minuten. Je vertrekt vanuit de veerhaven van West-Terschelling en komt aan in Nes op Ameland.

Robbenboot Terschelling Ameland wadhoppen

Dagje naar Ameland en weer terug naar Terschelling

Op sommige dagen in het hoogseizoen is het mogelijk om met de Zeehond, MS Ameland en de historische zeilklippers Willem Jacob en de Helena een dagtocht te maken naar Ameland. De vaarduur naar Ameland verschilt per dag, tijdstip en boot.


Prijzen overtocht Terschelling naar Ameland

Wil je weten wat de kosten zijn voor de boot van Terschelling naar Ameland? Op Robbenboot Ameland vind je alle tarieven. Een enkele reis of retour voor een volwassen ligt ongeveer tussen de € 25 en € 40. Kinderen tot en met 12 jaar zijn goedkoper. Bekijk de actuele prijzen op robbenboot.nl.


Vertrektijden dagje Terschelling naar Ameland

Wil je weten wanneer en hoe laat de afvaart naar Ameland is vanaf Terschelling? In het hoogseizoen kun je een aantal keren met de boot van Terschelling naar Ameland, zowel ‘s ochtends als ‘s middags. Bij enkele afvaarten kun je ook slapen. Let er op dat tijdens weekenden, vakanties, evenementen en op feestdagen er andere afvaartijden gelden. Een compleet overzicht van afvaarten en eventuele wijzigingen bekijk je op robbenboot.nl.


Tickets kopen voor boot Terschelling naar Ameland

Wil je meer informatie of een plek reserveren op de boot? Kijk dan op de website van VVV Ameland. Daar vind je uitgebreide informatie over het wadhoppen van Terschelling naar Ameland en omgekeerd.