Parkeren Harlingen voor boot Terschelling

Parkeren voor boot naar Terschelling? Als je zonder auto de overtocht naar Terschelling wilt maken, kun je in Harlingen parkeren. Er is voldoende parkeergelegenheid op de drie grote parkeerterreinen.


Lang parkeren op parkeerterreinen P1/P2/P3

Wil je je auto voor een langere tijd parkeren om naar Terschelling af te reizen? Parkeer je auto dan bij parkeeraccommodatie Tsjerk Hiddes. Er zijn zo’n 2000 parkeerplaatsen beschikbaar en het terrein wordt dag en nacht bewaakt. De parkeerterreinen liggen aan de Harlingerstraatweg. Voer in je navigatiesysteem Skieppedykje 1, 8872 NA Midlum in. De garages zijn dagelijks van 07.00 tot 20.30 open. In- en uitrijden kan altijd. Vanaf deze parkeerlocaties kun je gratis gebruik maken van de pendelbus. Deze bus rijdt tussen Tsjerk Hiddes en de Waddenpromenade. Vanaf daar vertrek je op de boot naar Terschelling van Rederij Doeksen.


Kosten parkeren Harlingen

De parkeerterreinen in Harlingen hebben een vaste prijs van € 8,50 per dag. Op de parkeerplaatsen kun je alleen pinnen. Ook is het mogelijk om met Mastercard, American Express of VISA te betalen. Het is aan te raden om vooraf (digitaal) een parkeerplek te reserveren en te betalen. Je kunt dan op kenteken binnenrijden bij één van de parkeerterreinen.


Kort parkeren bij Waddenpromonade

Wil je alleen een bezoek brengen aan de haven? Of een lekkere wandeling langs zee maken? Parkeer je auto dan bij parkeergarage Waddenpromenade. Het parkeertarief is € 1,10 per uur (voor de eerste 4 uren). Daarna betaal je € 2 per uur met een maximum dagtarief van € 15,-. Vooraf reserveren en betalen is niet mogelijk. Deze parkeergarage ligt op slechts 5 minuten lopen van de historische binnenstad.


Plattegrond parkeermogelijkheden

Parkeren boot Terschelling Harlingen

Hou vertrektijden in de gaten

Een parkeerplaats zoeken, kan veel tijd kosten. Hou goed de afvaartijden van de boot naar Terschelling in gaten, dan kun je je daarop aanpassen.


Veelgestelde vragen

Kan ik voor de boot naar Terschelling gratis parkeren in Harlingen

Nee, voor het parkeren bij parkeeraccommodatie Tsjerk Hiddese € 7,50 per dag (vooraf gereserveerd).

Wat is het adres voor het parkeerterrein bij de veerhaven in Harlingen?

Het adres voor de parkeerterminals is Skieppedykje 1, 8872 NA Midlum.

Waar kan ik parkeren als er geen parkeerplekken meer bij de veerhaven van Rederij Doeksen zijn?

Je kunt bijna altijd parkeren in Harlingen. Er zijn zo een 2000 parkeerplekken. Zorg dat je vooraf reserveert, dan ben je altijd verzekerd van een parkeerplek.

Zijn er parkeergarages in Harlingen?

Ja, parkeeraccommodatie Tsjerk Hiddes heeft 3 terreinen. Je kunt daar je auto neerzetten. Die parkeerkosten zijn € 8,50 per dag.

Kan ik ook kort parkeren bij de veerhaven in Harlingen?

Ja dat kan. Het is alleen niet voordelig als je een dag met de boot naar Terschelling gaat. Een dagkaart kost daar namelijk € 15,-. Kort parkeren is wel voordelig, namelijk € 1,10 per uur (voor de eerste 4 uur).