Beste strandtenten op Terschelling

Op zoek naar een leuke strandtent op Terschelling? Het eiland heeft een aantal strandpaviljoens. Ze liggen met name aan het noorden en westen van het eiland. Elke strandtent heeft zijn eigen sfeer en karakter. En Terschelling is niet zo groot, dus het is zeker de moeite waard om alle strandtenten op Terschelling te ontdekken en ervaren. Geniet van het lekkere eten, drinken en het prachtige uitzicht op het strand en de zee.


Strandtent De Walvis

De Walvis is de meest bekende strandtent van Terschelling. De sfeer is er super. Je voelt je er net een ontdekkingsreiziger of een VOC-schipper. De Walvis vind je op het Groene Strand aan de voet van het hoge duin bij West-Terschelling. Met een weids uitzicht over het wad, natuurgebied de Noordsvaarder en in de verte het andere Waddeneiland Vlieland. Geniet op het terras, serre, veranda of binnen in het knusse paviljoen van al dit moois. Het strandpaviljoen serveert heerlijke lunch- of dinergerechten en vele andere lekkernijen.

Adres: Groene Strand, West-Terschelling
Bekijk menukaart


Strandpaviljoen Heartbreak Hotel 

Wil je de jaren 50 beleven? Ga dat naar het Heartbreak Hotel. Deze strandtent is helemaal in de Elvis-sfeer. Pastelkleurige stoeltjes, allerlei oude spullen aan de muur. Het strandpaviljoen ligt helemaal aan het einde van het eiland. Hier houdt de bewoonde wereld op, vanaf hier is er alleen maar eindeloos strand en de ruige Boschplaat. Het heeft een heerlijk zonnig terras. De menukaart is heel Amerikaans ook. Veel burgers en hotdogs staan erop. Daarbij kan de milkshake natuurlijk niet ontbreken!

Adres: Badweg Oosterend 71, Oosterend
Bekijk menukaart


Paviljoen West aan Zee

West aan Zee Terschelling

Dit de het eerste strandtent die je tegenkomt op het Noordzeestrand, vanaf West-Terschelling. Strandpaviljoen West aan Zee is volledig opgebouwd in hergebruikte materialen. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch en diner. Geniet van een gebakje en een cappuccino. Of van de dagelijks wisselende (lunch)specials. Daarnaast wordt bij West aan Zee verse kreeft geserveerd en hebben ze er heerlijke oesters van het wad!

Adres: Badweg West 7, West-Terschelling


De Branding

Strandpaviljoen De Branding bij Midsland aan Zee staat op negen meter hoge palen. Je kunt hier het hele jaar door genieten van een spectaculair uitzicht over de Noordzee. Warm je s’winters heerlijk op bij de openhaard met een thee of warme chocomel. Of kleur in de zomer lekker bij op het zonnige terras. De lunch- en dinergerechten zijn helemaal prima.

Adres: Midsland aan Zee 457, Midsland
Bekijk menukaart


Kaap Hoorn

Strandtent Kaap Hoorn ligt verscholen tussen de Terschellinger duinen en het Hoornse Bos. Het is hier vrijwel altijd windstil waardoor het extra warm aanvoelt. Het strandpaviljoen is alleen lopend of fietsend te bereiken. In het voor- en naseizoen serveren ze er de hele week lunch en in de mei- en zomervakantie blijft de keuken ook open voor diner. Geniet hier bij de zonnigste strandtent van Terschelling!

Adres: Badweg Hoorn 16, Hoorn
Bekijk menukaart


Strandtent ZandZeeBar

Strandtent ZandZeeBar is een zeer authentieke, kleurrijke, sfeervolle strandtent. Van april tot en met oktober geniet je hier van een veelzijdige menukaart, Oosterse sfeer een lekkere muziek. Borrelhapjes, gebak, bier en lunch, ze hebben het allemaal. De strandtent sluit dagelijks rond zonsondergang en tot die tijd zijn er borrelhapjes te bestellen.

Adres: Badweg Formerum 8, Formerum
Bekijk menukaart