Strand van Terschelling

Terschelling geldt toch wel een beetje als het bounty eiland van Nederland. Het strand van het eiland heeft de meest witte zand van alle Waddeneilanden. Het langgerekte strand van het eiland is 30 kilometer lang en loopt aan de kant van de Noordzee. Het eiland is maximaal vier kilometer breed dus als je op Terschelling bent dan is het strand altijd dichtbij. Je vindt er verder ook gezellige strandpaviljoens die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.


Strand Terschelling

De 6 mooiste stranden van Terschelling

De stranden op Terschelling zijn niet alleen erg lang, maar ook enorm breed. Je kunt er dus heerlijk en rustig zonnebaden. Dit zijn de mooiste stranden van Terschelling

 1. Strand West aan Zee. Mooi strand dat dichtbij het dorpje West Terschelling ligt. Er is een strandtent en een hotel vlak over het duin. Hier is het strand erg breed. Je kunt er gratis met je auto parkeren.
 2. Strand Midsland aan Zee. Een enorm breed strand. Het ligt aan het dorp Midsland en het gebied met de vele vakantiehuizen. Er is een gezellige strandtent. Ook hier kun je je auto gratis parkeren.
 3. Het groene strand. Niet het mooiste strand van Terschelling, maar wel het strand met het beste uitzicht. Dit strand is gelegen aan de Waddenzee in West Terschelling. Je kijkt hier uit op Vlieland en aan de rand van het strand tegen het duin en bos vind je een leuke strandtent. 
 4. Strand Formerum. Wellicht het mooiste en schoonste strand. Je vindt het vlakbij het dorp Formerum. Op het duin ligt Strandhotel Formerum met een prachtig uitzicht. Ook vind je er een hippe strandtent.
 5. Strand Hoorn. Even ten noorden van Hoorn. Het is lang lopen of fietsen, want er mogen geen auto’s bij dit strand komen.
 6. Strand Oosterend. Gelegen bij Oosterend. Gezellig strand met een heel leuk paviljoen. Parkeren is gratis.

Ga wandelen op het strand

De meest populaire activiteit op het strand van Terschelling is natuurlijk wandelen. Het is er zo lang en rustig dat je er heerlijk kunt uitwaaien. De mooiste wandelroute is op het brede zandstrand bij het natuurreservaat de Boschplaat. Deze wandeling is een echte aanrader. Wandel heerlijk over het strand richting het welbekende Drenkelingenhuisje.


Strandtenten op Terschelling

Langs de Terschellingse kust heb je verschillende strandtenten. Ontspan bij de 6 beste strandtenten van Terschelling. Geniet van het lekkere eten, drinken en het prachtige uitzicht op het strand en de zee. De volgende strandtenten heb je op Terschelling:

 • De Walvis
 • West Aan Zee
 • ZandZee Bar
 • Kaap Hoorn
 • Heartbreak Hotel
 • De Branding

Honden op strand van Terschelling

Het strand is natuurlijk de perfecte plek voor honden. En wat is er nu leuker dan een strandwandeling maken met je hond. Op de meeste stranden van Terschelling mag je hond loslopen. Alleen op de bewaakte stranden mag dat niet. Tussen 15 juni tot 15 september tussen 10:00 tot 18:00 uur moet je hond dan aangelijnd zijn. Buiten deze periode zijn honden wel toegestaan op het strand van Terschelling.

Tip! Check voordat je het strand opgaat met je hond, altijd het strandbord met de regels. Deze vind je bij elke toegang naar het strand.