Zien & doen op Terschelling

Wat is er te zien en doen op Terschelling? Terschelling is het derde Waddeneiland van Nederland. Het eiland is 30 kilometer lang en ongeveer 5 kilometer breed. Terschelling is voor de helft bewoond en voor de andere helft alleen natuur met prachtige bossen. Het strand is 25 kilometer lang en is meer dan 120 kilometer aan wandelroutes en fietspaden. Er zijn verder 4 grote dorpen op Terschelling, West-Terschelling, West aan Zee, Midsland en Ooserend. Ze hebben allemaal hun eigen charme.

Tijdens je weekendje weg of vakantie is er van alles te zien, doen en te beleven op Terschelling. Ga naar verschillende bezienswaardighedenmusea en gezellige strandtenten. Probeer een heerlijk restaurant met echte Terschellingse gerechten.


De 9 leukste activiteiten op Terschelling

Een weekendje weg naar Terschelling is heerlijk! Maar wat is er dan te doen op dit Waddeneiland? Wat zijn nu de leukste activiteiten en bezienswaardigheden bij een bezoek op Terschelling? Deze 6 leukste tips, must-see’s en do’s mag je echt niet missen op Terschelling.


Beste strandtenten op Terschelling

Ben je na een mooie fietstocht op zoek naar een leuke strandtent het het Terschellingse strand? Het eiland heeft 6 strandpaviljoens. Ze liggen mooi verspreid over het eiland. Je kunt terecht voor een drankje en hapje. Ga voor het ultieme eiland- en strandgevoel en bezoek je leukste strandtenten van Terschelling.


Restaurants op Terschelling

Op zoek naar een lekker restaurant op Terschelling? In de 4 dorpen op het eiland is genoeg keuze. De culinaire mogelijkheden bij de vele restaurants variëren van luxe tot simpel. Bekijk de top 7 lekkerste en beste restaurants op Terschelling.


Wadlopen op Terschelling

Wadlopen op Terschelling is natuurlijk de bekendste activiteit van het eiland. Je loopt letterlijk over bodem van de Waddenzee. Een uniek stukje natuur dat je niet mag overslaan als je op Terschelling bent. Twee keer per dag valt de wadbodem droog en heb jij de kans om er te lopen. Ga met de Waddenvereniging mee op wadexcursie en ontdek de schoonheid van dit uitgestrekte natuurgebied.


Musea op Terschellng

Samen even naar een museum? Dan zit je goed op Terschelling. Neem de tijd om de Terschellingse musea te ontdekken.


Dorpen op Terschelling

Terschelling heeft vier grote dorpen. De grootste op Terschelling zijn West-Terschelling, Hoorn, West aan Zee, Lies en Oosterend. Met name bekende dorpen West-Terschelling en Midsland zijn in de zomermaanden met alle terrassen erg gezellig. Wandel door de gezellige straten en winkeltjes en ontdek de historie van elk dorp.


Fietsen op Terschelling

Fietsen op Terschelling heeft iets magisch. Je kunt op het eiland ook makkelijk een fiets huren, er zijn genoeg fietsverhuurders. Je vindt ze direct bij aankomst in de veerhaven op Terschelling of in het dorp. Ontdek de vele fietspaden waar Terschelling bekend om staat.


Wandelen op Terschelling

Wandelen op Terschelling is prachtig. Kom tot rust tijdens een heerlijke wandeling. En hoe fijn is het dat er geen auto’s op het eiland zijn toegestaan? Wandel door het bos of maak een strandwandeling en geniet van de prachtige natuur.


Natuur op Terschelling

Terschelling heeft behoorlijk wat natuur. Ongeveer de helft van het eiland is groen. De natuurgebieden zijn bijzonder door de vele verschillende landschappen. Een paarsachtig duingebied, groen dennenbos, heide, lange stranden en het Wad. Terschelling is ook een ideaal leefgebied voor meer 100 trek- en broedvogels. Ontdek waar je de vogels kunt spotten, waar de beste plek is voor een wandeling of fietstochtje.


Strand van Terschelling

Terschelling geldt toch wel een beetje als het bounty eiland van Nederland. Het strand van het eiland heeft de meest witte zand van alle Waddeneilanden. Het langgerekte strand van het eiland is 30 kilometer lang en loopt aan de kant van de Noordzee. Je vindt er verder ook een aantal strandtenten die zeker een bezoekje waard zijn.


Weer op Terschelling

Terschelling heeft een zeeklimaat. Omdat Terschelling een eiland is, is de kracht van de wind en zee er sterker dan in de rest van Nederland. Bewolking waait vaak snel over. Daardoor is de regenval op de Terschelling ook minder dan gemiddeld.


Plattegrond Terschelling

Bekijk de plattegrond en kaart van Terschelling. Met de dorpen West-Terschelling, West aan Zee, Midsland en Oosterend. Het eiland bestaat voornamelijk uit duinen, bossen en stranden. De totale lengte is ongeveer 30 kilometer, waarvan de helft bewoond en de het natuur. Het eiland heeft 70 kilometer aan fietspaden.