Plattegrond Terschelling

Bekijk de plattegrond en kaart van Terschelling. Met de dorpen West-Terschelling, West aan Zee, Midsland en Oosterend. Terschelling bestaat voornamelijk uit duinen, bossen en stranden. De totale lengte is ongeveer 30 kilometer, waarvan de helft bewoond en de het natuur. Het eiland heeft 70 kilometer aan fietspaden.


Derde eiland

Terschelling is het derde Waddeneiland in de TVTAS-reeks. TVTAS staat voor Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Dit zijn de bewoonde Nederlandse Waddeneilanden. Ook zijn er nog drie onbewoonde Waddeneilanden; Rottumerplaat, Rottumeroog en Noorderhaaks (of Razende Bol). Naast de Nederlandse Waddeneilanden zijn er vele Duitse.


Terschelling plattegrond

De 4 dorpen van Terschelling

Op het eiland bevinden zich 4 dorpen: West-Terschelling, West aan Zee, Midsland en Oosterend. Daarnaast zijn er ook nog wat kleine dorpen zoals Hoorn, Lies, Formerum, Baaiduinen en Landerum. En het eiland heeft ook nog wat gehuchten zoals Hee, Kinnum, Striep en Kaard. Ten westen van het eiland bevindt zich ook het natuurreservaat de Boschplaat waar veel broedvogels te spotten zijn.


Geschiedenis van Texel

Het eiland is in de middeleeuwen ontstaan nadat een zandplaat met de naam De Schelling samen ging met het oostelijker gelegen eiland Wexalia. De naam Wexalia, Wuxalia of Wecsile geldt als de middeleeuwse naam voor het gebied van Oost-Terschelling. De naam raakte al in de middeleeuwen in onbruik.


Dagje strand?

Ontspan bij één van de 3 strandtenten van Terschelling. Oh, en vergeet je fietsspullen niet.