Wadlopen op Terschelling

Wadlopen op Terschelling is natuurlijk de bekendste activiteit van het eiland. Je loopt letterlijk over bodem van de Waddenzee, die de status Unesco Werelderfgoed heeft. Een uniek stukje natuur dat je niet mag overslaan als je op Terschelling bent. Er leven ontzettend veel dieren en planten en door het wisselende getij is het aanzicht altijd anders. Twee keer per dag valt de wadbodem droog en heb jij de kans om er te lopen. Ga met de Waddenvereniging mee op wadexcursie en ontdek de schoonheid van dit uitgestrekte natuurgebied.

Wadlopen op Terschelling

Wadlopen Waddenzee

De Waddenzee is in de wereld het grootste aaneengesloten systeem van zand- en moddervlakten die droogvallen tijdens eb. De Waddenzee is een niet erg diep en heeft een relatief vlakke kust. Het leefgebied heeft getijdengeulen, zeegras-weiden, mosselbanken, zandbanken, wadden, zoutmoerassen, stranden en duinen. Er komen een groot aantal planten- en diersoorten voor, waaronder zeehonden en bruinvissen. Het is ook de broedplaats en het overwinteringsgebied voor veel verschillende vogels.


Kort wadlopen Terschelling

Niet zo heel veel tijd of ben je met kinderen? Maak dan een korte wandeling met Flang. Tijdens de wandeling vertelt wadgids Flang de mooiste en grappigste verhalen over het leven op het wad. Wadlopen duurt ongeveer anderhalf uur. En kost € 15 per persoon. Voor kinderen (t/m 12 jaar) kost het € 10. Flang vertelt de beste en grappigste verhalen over het wad en alle dieren en planten die er leven. Leuke en bijzondere weetjes over alles wat groeit en bloeit, en vooral alles wat eetbaar is.

Een ander leuke organisatie die wadlopen organiseert op Terschelling is Puur Terschelling. Het bedrijf organiseert verschillende tochten in de ochtend en in de middag.


Lang wadlopen Terschelling

Avontuurlijk Wadlopen organiseert een paar keer per jaar uitdagende wandelingen over de wadden van Harlingen naar Terschelling. Tijdens een tocht van 6 uur loop je over de wadden. Deze tocht is alleen weggelegd voor de echte sportievelingen onder ons.


Wadlopen Terschelling in de ochtend of met zonsondergang

Beleef de stilte van de ochtend en geniet van de opkomende zon. Ga mee met Wex excursies om 06.30 ’s ochtends en beleef de Waddenzee in alle vroegte. Inclusief ontbijt. Of ga bij zonsondergang mee het wad op. Zie hoe het licht van de Brandaris steeds feller het wad op schijnt wanneer de zon langzaam achter de dijk zakt. Ontdek via Wex excursies de vele verrassingen van het dieren- en plantenrijk in dit uitgestrekte natuurgebied.


Culinair wadlopen

Er groeit en leeft allerlei eetbaars op het wad. Flang in de pan organiseert verschillende culinaire wadloopexcursies. De wadgids vertelt je alles over de bijzondere dieren en planten in de Waddenzee. Hij neemt mee op een prachtige wadloop wandeling van 2 uur, waarna je oesters en zeewiertapenade proeft onder het genot van een lekker drankje.

Ga mee met Flang zelf het wad op en proef de smaken van Terschelling. Hij laat je op zijn unieke manier kennismaken met het mooiste natuurgebied van Nederland.

Na het wadlopen

Moe van de wandeling op het Wad? Ontspan lekker bij een gezellig strandtent of ga naar een heerlijk restaurant!