Weer op Terschelling

Terschelling heeft een zeeklimaat. Omdat Terschelling een eiland is, is de kracht van de wind en zee er sterker dan in de rest van Nederland. Bewolking waait vaak snel over. Daardoor is de regenval op de Terschelling ook minder dan gemiddeld.

Het weer Terschelling
Het weer Terschelling

Temperatuur op Terschelling

In de winter- en herfstperiode kan Terschelling erg guur zijn. Met name in de herfst zorgt de nog warme zee voor veel regenval op het eiland. Qua temperatuur wordt het op Terschelling in de winter niet zo koud en in de zomer nooit echt heel warm. Maar zomers is het op warme dagen vaak wel aangenamer dan in andere delen in Nederland.

Terschelling heeft per jaar gemiddeld meer zonne-uren dan het vasteland. Volgens het KNMI ligt het gemiddelde aantal zonuren per jaar in Nederland ligt rond de 1500. In de kustprovincies ligt dat aantal op 1600. De temperatuur op Terschelling ligt in de lente en zomer ongeveer 2 graden lager dan in de rest van het land. Maar in het najaar is het op het eiland gemiddeld één graden warmer dan op het vasteland. De gemiddelde temperatuur op Terschelling is in mei 14 graden, in juni 16 graden, in juli 20 graden en 23 graden in augustus. Er valt in een jaar tijd ongeveer 368 milimeter regen.

Neerslag op Terschelling

Op Terschelling regent het per jaar ongeveer 10 uur minder dan in de rest van Nederland. In het voorjaar en in de zomer valt er op het eiland ongeveer 20% minder neerslag dan op het vaste land. In het najaar valt er door de warme zee juist weer meer regen op het eiland. De regenbuien zijn er ook wat heftiger. Houd dus goed het weer in de gaten als je gaat wandelen of fietsen.

Weer in West-Terschelling

Bekijk hier de weersverwachting in West-Terschelling.


Weer in Midsland

Bekijk hier de weersverwachting in Midsland.


Weer in Oosterend

Bekijk de weersverwachting in Oosterend.