Oerol op Terschelling

Het Oerol Festival is een jaarlijks terugkerend evenement op Terschelling. Elk jaar in juni transformeert het eiland in een prachtig festivalterrein. De unieke sfeer wat dit festival uitstraalt is een fenomeen te noemen waar alle festivals ter wereld naar kijken en over dromen. Dat maakt Oerol ook zo vernieuwend in het theaterlandschap.

Oerol Festival Terschelling

Natuurlijk omgeving van Oerol

De natuurlijke omgeving van het eiland met brede stranden, het duinlandschap maken Oerol een uniek festival. De eerste zomerzon, een prachtig eiland, een bruisend theaterprogramma vol nationale en internationale theatergroepen en lekkere muziek helpen daarbij. Overal is wel wat te zien; op het strand, in de duinen, het bos, de schuur, de dijk of gewoon op straat. Waar je ook om je heen kijkt, er gebeuren altijd mooie, rare of verbazingwekkende dingen.


Waar en wanneer is Oerol 2021?

Het Oerol Festival vindt elk jaar in juni plaats.

  • Locatie: Programma en vier Festivalterreinen verspreid over het hele eiland. 
  • Data: 11 juni 2021 t/m 20 juni 2021 | Openingstijden festival: 10:00 uur t/m 22:00 uur.

Hoe kom je op Terschelling voor Oerol?

Om op Terschelling komen, neem je de veerboot vanaf Harlingen Haven. Dit gaat bij elke uur. Via het openbaar vervoer of met de auto ga je naar de terminal van Harlingen waar je op de boot stapt naar Terschelling. Kom je met het OV? Met de trein kom je dan aan op station Harlingen Haven. Vanaf daar is het 5 tot 10 minuten lopen naar de veerhaven terminal. Als je met de auto komt, volg dan de borden naar de veerhaven in Harlingen. Voer in je navigatiesysteem Skieppedykje 1, 8872 NA Midlum. Dat is het adres van het parkeerterrein bij de veerhaven. Daar kun je je auto parkeren. Een shuttlebus brengt je vervolgens naar de terminal.

Woon je in de buurt van Utrecht of Amsterdam dan kun je ook met de Festivalbus mee. Bij aankomst stap je op de boot richting Terschelling. En om het nog beter te maken: je hebt hiermee ook direct je terugweg geregeld. Ga naar festivalbussen.nl voor de dienstregeling van Festivalbussen en om je plaats in de bus te boeken.


Wat kost de overtocht naar Terschelling voor Oerol?

De kosten voor de veerboot naar Terschelling verschillen per reiziger en voertuig. Als voetgangers betaal je uiteraard minder dan als automobilist. Je kunt een enkele reis, maar ook een retourticket boeken. Er zijn ook aparte prijzen voor je bagage en fiets. Tip: koop vooraf online je bootticket, dan reserveer je meteen een plek voor de overtocht naar Terschelling.


Overnachten voor Oerol Festival

Wees er snel bij, want de verblijven op Terschelling zijn snel vol. Boek een hotel of vakantiehuis. Of slaap op een vakantiepark. Zijn veel verblijven vol? Kijk dan op Airbnb en verblijf tussen de gastvrije Terschellingers!


Meer informatie over het Oerol Festival?

Lees alles over het Terschellings Oerol festival op www.oerol.nl.