Schepen van Rederij Doeksen boot Terschelling

Rederij Doeksen is de Nederlandse rederij die veerdiensten uitvoert tussen Harlingen en de Waddeneilanden Vlieland en Terschelling. Het logo van de rederij is een zeehond, genaamd Doekie. Rederij Doeksen maakt deel uit van Koninklijke Doeksen B.V., die zich sinds 8 november 2008 Koninklijk mag noemen.


Veerboten Ms Willem de Vlamingh en ms Willem Barentsz

Deze boten hebben mooie innovatieve en duurzame kenmerken. Dit groene karakter zorgt dat de boten aanzienlijk minder uitstoten. Aan boord zijn luxe ruimtes, waaronder een stilteruimte en een ruimte voor kinderen. Er is een rijk zelfbedieningsbuffet en op de eerste verdieping is een bar. Alle ruimtes en dekken zijn goed toegankelijk voor mindervaliden. 


Veerboot Ms Friesland

Ms Friesland is de grootste veerboot tussen Harlingen – Terschelling. Aan boord zijn moderne ruimtes, waaronder een aparte familieruimte met videocorner. Heb je trek, dan kun je terecht bij het buffet. Ook is er een gezellige bar. Handig: op de eerste verdieping is een de babyverzorgingskamer en er zijn werkplekken met stopcontacten. Wifi is gratis.


Veerboot Ms Vlieland

De ms Vlieland is de grootste veerboot die tussen Harlingen en Vlieland vaart. Aan boord kun je zelf eten & drinken pakken. Er is een kinderruimte op de begane grond. Het gehele schip, dus ook het zonnedek, is toegankelijk voor mindervaliden.


Snelboot Ms Koegelwieck

De sneldienst bestaat al sinds 1973. Het is de derde snelle boot van Rederij Doeksen. Aan boord staan de stoelen in vliegtuigopstelling. Er zijn geen horecavoorzieningen, maar je kunt er wel een krantje kopen. Het panoramaraam op de eerste verdieping geeft een geweldig uitzicht over de Waddenzee. De overtocht per sneldienst gaat lekker snel: binnen 45 minuten ben je aan de overkant.


Snelboot Ms Tiger

Ms Tiger is de nieuwste snelboot van Rederij Doeksen. Aan boord staan comfortabele stoelen. In het bovendek is een groepstafel, waar je gezellig kunt zitten met een groepje vrienden. Er zijn geen horecavoorzieningen. De reis per deze sneldienst duurt maar 45 minuten.


Vrachtboot De Noord-Nederland

De Noord-Nederland is de enige vrachtboot van Rederij Doeksen. Het schip vervoert vooral vuile lading (GFT, destructiewagens) en vracht zodat de passagiersschepen hier geen last van hebben. Daarnaast wordt het schip op drukke momenten ingezet als extra autoboot. Ms Noord-Nederland kan meer lading vervoeren dan haar eigen gewicht en is de allereerste roll on roll of-vrachtcatamaran in Europa. In 2017 werd het schip met 20 meter verlengd.


Vertrektijden & prijzen boot Terschelling

Wil je meer weten over de veerdienst Rederij Doeksen. Lees alles over de overtocht naar Terschelling zoals prijzen en vertrektijden.