Restaurants op Terschelling

Restaurants op Terschelling, liefhebbers van lekker eten en drinken zijn op Terschelling op de juiste plek. De culinaire mogelijkheden variëren van makkelijk tot luxe en van een hamburger tot een 4-gangen menu. Op zoek naar een strandtent? Op Terschelling zijn er strandpaviljoens die je niet op missen.


De Drie Grapen

Al meer dan 50 jaar is dit café-restaurant een begrip op Terschelling! Dit restaurant voelt heel Iers aan en de sfeer is het geweldig. Oude voorwerpen hangen langs de muur en aan het plafond en het doet knus en gezellig aan. Je kunt er een heerlijk 3-gangenmenu eten, maar ook lekker a la carte. Probeer eens de gebakken zalm genaamd Mizen Head. Ook hebben ze er hele goede biefstuk.

Adres: Dorreveldweg 2, 8891 HN Midsland.


Restaurant Pura Vida

In het hart van Midsland zit dit fijne plekje: Pura Vida Foodbar. Voor een voedzaam ontbijt, een gezonde smoothie of verwen jezelf met huisgemaakt taartjes van Helga. Zodra het zonnetje hoger staat, geniet je van een lunch met een tintje ‘net even wat anders’. Vanaf 17:00 uur bereiden de koks de lekkerste burgers & bowls. Met tot in de late uurtjes funky cocktails en verrassende barbites. Living the green life? Er is genoeg vegetarisch en vegan. Ook take-away: een gegarandeerd geniet-momentje thuis. Pura Vida Foodbar is ook te vinden in West-Terschelling.

Adres: Oosterburen 36, 8891 GC Midsland.


Restaurant Caracol

Wil je eens culinar en watluxer uiteten? Dan is restaurant Caraco het perfecte restaurant. In de keuken van de eetgelegenheid wordt met veel passie en geduld gewerkt met de lekkerste en verste ingrediënten die het wad en de Terschellinger streekproducten bieden. In 2011 heeft de keuken een bestekje gekregen in de Michelin gids. In de eigen biologische tuin verbouwen ze verse groente en fruit dat in het restaurant wordt verwerkt en gebruikt. Echt een aanrader!

Adres: Molenstraat 32, 8881 BK West-Terschelling.


Restaurant Op West

Restaurant Op West is gelegen aan de baai van West-Terschelling en heeft een klassieke Franse keuken. In de zomer geniet je van het prachtige uitzicht op de jachthaven en de Waddenzee, in de winter brandt de gezellige open haard. Er worden seizoensgerechten geserveerd waarin eilander producten zijn verwerkt. De wijnkaart biedt een uitgebreide keuze voor de echte wijnliefhebber. Ook voor een lunch of een drankje op het gezellige terras of in de serre verwelkomen ze je graag!

Adres: Burg. van Heusdenweg 37, 8881 ED West-Terschelling.


Restaurant ’t Golfje

Bij restaurant ‘t Golfje op Terschelling gaat het om pure smaken in een intieme ambiance. Je kunt er terecht voor een 3 of 8-gangenmenu. De menu’s wisselen per seizoen. Bijpassende wijnen en een gezellige ambiance bijdragen zeker bij aan een heerlijk avondje uit. ‘t Golfje is gevestigd in een prachtige boerderij gebouwd in oude Terschellinger stijl en kijkt uit over de uitgestrekte polder, de contouren van de duinenrij en de Brandaris aan de horizon. Op het sfeervol ingerichte terras kun je lekker lui wegzakken en genieten van dit eindeloze panorama.

Adres: Heereweg 22A, 8891 HS Midsland Noord.


’t Wapen van Terschelling

De afgelopen maanden is het restaurantcafé ’t Wapen is helemaal gerenoveerd. Ook de menukaart is vernieuwd en zowel de lunch- als dinerkaart bieden je een ruime keuze smaakvolle gerechten. Daarnaast serveren ze heerlijke wijnen en een breed assortiment aan bieren op de tap en op fles. Reserveer een plekje in het sfeervolle restaurant of neem plaats op het zonnigste terras van Midsland!

Adres: Oosterburen 25, 8891 GA Midsland.


Restaurant De Koegelwieck

Bij restaurant De Koegelwieck brengen de kok en de gastvrouw hun liefde voor Ierland en Terschelling samen. Met typisch Ierse gerechten en Ierse muziek waan je jezelf een beetje in Ierland. Naast de à la carte-gerechten is er keuze uit het ‘Irish Menu’ en wisselende maandmenu’s.

Adres: Dorpsstraat 35, 8896 JA Hoorn


Bezorgen en afhalen op Terschelling

Wil je liever je eten laten bezorgen of afhalen? Ook dat kan op Terschelling! Bekijk de restaurants waar je eenvoudig kunt afhalen en of laten bezorgen op Terschelling. Kijk per plaats wat de mogelijkheden zijn.


Restaurant voor gezinnen met kinderen op Terschelling

Wil je gezellig met je kinderen een hapje eten. Er zijn genoeg restaurants en eetcafés voor jong en oud. Een overzicht van de beste restaurants op Terschelling voor gezinnen met kinderen: